Генералният секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) Белчо Горанов получи диплома за

...
Генералният секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) Белчо Горанов получи диплома за
Коментари Харесай

Генералният секретар на БОК с голямо признание от Русия

Генералният секретар на Българския олимпийски комитет (БОК) Белчо Горанов получи тапия за „ Почетен лекар “ на Националния държавен университет за физическа просвета, спорт и здраве „ П. Ф. Лесгафт “ в Санкт Петербург, Русия. Това стана на тържественото честване във връзка 125 години от основаването на университета, което се организира в Мариинския спектакъл в града. Белчо Горанов получи дипломата си персонално от ректора проф. Сергей Петров.

На церемонията участваха над 1000 посетители, измежду които доста огромни първенци, които са ученици на известното образователно заведение. Те са спечелили през годините 371 медала от олимпийски игри, като от тях 187 са златни медали. Сред по-известните участници в тържеството, които са учили и в университета, бяха легендите на спорта в Русия и многократни олимпийски медалисти Александър Карелин (борба), Алина Кабаева (художествена гимнастика), Любов Егорова (ски бягане), Алексей Немов (спортна гимнастика), Владимир Салников (плуване), Евгени Плюшченко (фигурно пързаляне), Андрей Крилов (плуване) и други

Белчо Горанов не инцидентно получава признанието от този университет. Преди 10 години той става претендент на педагогическите науки в същото образователно заведение. Генералният секретар на БОК също така е Доктор от Националната спортна академия „ Васил Левски “. Председател е на Юридическата и Етичната комисия на Световния съвет по борба (UWW). Член е на комисията за „ Маркетинг и връзки “ на Европейските олимпийски комитети (ЕОК). 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР